Memoria fricii este bine stocata in creier

Evenimentele terifiante nu sunt aproape niciodată uitate, ele sunt gravate în memoria noastră într-un mod foarte marcat, provocând temeri adesea iraționale. O echipă de cercetători a vrut să cunoască într-un mod concret motivul acestei memorii clare a temerilor care nu apar cu alte evenimente, iar răspunsul este în creier.
Potrivit autorilor, care aparțin Universității Tulane și Universității Tufts (SUA), formarea amintirilor de frică este legată de centrul emoțional al creierului și de amigdală, care împărtășesc un mecanism comun. Studiul a fost publicat în revista Nature Communications.
Rezultatele cercetării au indicat că neurotransmitator stres noradrenalină, de asemenea, numit noradrenalină, ajută creierul in procesul de teamă prin stimularea unui anumit tip de neuroni inhibitori în amigdala, creând astfel un model repetitiv de șocuri electrice.
Frica secretă noradrenalină, ceea ce facilitează rechemarea
Acest model de activitate schimbă frecvența oscilației undelor cerebrale care apar în amigdală, trecând de la o stare de odihnă la una de excitare care face ca amintirile negative să fie mai bine stocate. Din acest motiv, temerile sunt mai bine înregistrate decât alte situații pe care le experimentăm.
Când ne este frică, creierul generează noradrenalină, similar cu o adrenalină, care crește excitația amigdalei, înregistrând memoria mai bine.
„Dacă sunteți agresat la punctul de arma, creierul tau secreta o mulțime de stres neurotransmitator noradrenalină, similar cu o adrenalină graba. Acest lucru schimbă modelul șocului electric în circuite specifice din creierul tău emoțional, centrat pe amigdală, care, la rândul său, determină creierul să treacă la o stare de excitare mai mare care facilitează formarea amintirilor, memoria fricii, deoarece este înfricoșătoare”, a explicat Jeffrey Tasker, directorul cercetării.
„Noi credem că acesta este același proces care merge prost cu PTSD și te face în imposibilitatea de a uita experiențe traumatice.” Continuarea investigării mecanismelor creierului din spatele temerilor este esențială pentru dezvoltarea unor terapii eficiente de combatere a acestora.
Sursa:https://www.facebook.com/317013955755892/posts/pfbid08NJaUv4Y9tXfDrKaJ27cpEkq7Nf1FxoVP574Fm6qd2PHHgBaRDBcPJ8gfPbfyiT8l/

Lasă un răspuns