Medicover şi Synevo România au avut venituri totale de circa 30 de milioane de euro în primul trimestru, cu peste 40% mai mari decât în 2018

Veniturile totale ale Medicover şi Synevo România au crescut în primul trimestru al acestui an cu 41,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, până la aproape 30 de milioane de euro. La acest rezultat au contribuit achizițiile realizate de companie pe parcursul anului 2018, când grupul a adăugat în portofoliu Spitalul Pelican din Oradea, Centrul Medical Phoenix din zona Olteniei și Centrul Medical Academica din București.

Medicover, companie internațională de servicii de sănătate și diagnostic listată la Bursa din Suedia – NASDAQ Stockholm, a prezentat astăzi raportul interimar pentru primul trimestru al anului 2019.

Pe piața din România, veniturile totale ale Medicover şi Synevo au crescut în primul trimestru al acestui an cu 41,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, până la 29,9 milioane de euro. Veniturile obținute de grupul Medicover în România reprezintă 14,9% din rezultatele totale ale grupului. România este a treia piață ca pondere a veniturilor Medicover, după Polonia și Germania.

În ceea ce priveşte veniturile globale ale Medicover, acestea au avut o creștere cu 23,3% în primele trei luni ale anului 2019, faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, ajungând la 199,7 milioane euro.

  • La nivel de grup, în primul trimestru al anului, Divizia de Servicii Medicale a înregistrat o creștere a veniturilor de 28,1%, până la 102,9 milioane de euro și 1,2 milioane abonați, cu 14,5% mai mult față de aceeași perioadă a anului 2018.
  • Divizia de Servicii de Diagnostic a avut, de asemenea, venituri mai mari cu 18,7% în primul trimestru, ajungând la un total de 100,2 milioane de euro.

„Sunt aproape doi ani de când Medicover a fost listată pe NASDAQ OMX Stockholm, iar această perioadă a fost una de creștere susținută. Veniturile din primul trimestru al acestui an sunt cu 41% mai mari față de cele din primul trimestru al anului 2017, iar 75% din această evoluție este una organică. Aceste rezultate confirmă poziția noastră puternică în piață, capacitatea de a realiza planul de fuziuni și achiziții și de creștere a marjelor și profitabilității prin extindere și eficientizare”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO la Medicover.

Medicover este unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale si de diagnostic, înființat în 1995.

Cele mai mari piețe pentru Medicover sunt Polonia și Germania. România este a treia piață ca pondere a veniturilor, după Polonia și Germania. Grupul Medicover este prezent în România prin rețeaua medicală clinică Medicover și laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

sursa: economica

Lasă un răspuns