Mașini care vor ajunge, în curând, pe șoselele României

În luna octombrie a avut loc în capitala Franței o nouă ediție a uneia dintre cele mai mari expoziții auto mondiale. După ce v-am prezentat modele precum BMW X5, Seria 3 și Seria 8, Audi R8 LMS GT3, Citroen C5 Aircross, Ferrari Monza SP1, DS3 Crossback sau Hyundai i30 Fastback N, a venit rândul altor patru modele.

Mercedes-Benz EQC

La doar doi ani de la anunţul privind crearea gamei de produse EQ, Mercedes-Benz a prezentat şi primul autovehicul complet electric din această familie. Deşi nu este primul SUV 100% electric din lume, noul EQC este un punct de referinţă în dezvoltarea tehnologiei. Asta pentru că sistemul de propulsie este format din câte un motor electric compact pe fiecare punte astfel încât EQC dispune de abilităţile unui autovehicul cu tracţiune integrală. Cele două motoare electrice sunt configurate diferit pentru a reduce consumul de putere şi a spori dinamismul: cel frontal este optimizat pentru eficienţă maximă, iar cel din spate determină nivelul de dinamism. Împreună, acestea generează o putere de 300kW (408 CP) şi un cuplu maxim de 765 Nm. Pentru o încărcare rapidă a bateriilor, clienţii pot alege dintre trei variante de staţii de încărcare: Standard (disponibilă pe piaţă din iunie 2018), Advanced şi Twin, pentru încărcarea mai multor vehicule simultan (ambele vor deveni disponibile în prima parte a anului 2019). Autonomia maximă a noului Mercedes-Benz EQC este de circa 450 km.

Lexus RC

Noul Lexus RC Coupe prezentat la Paris este doar un facelift al generaţiei existente, noutăţile incluzând o parte frontală uşor modificată, blocuri optice cu tehnologie LED şi 11 variante pentru vopseaua exterioară. Conform producătorului, modelul a suferit modificări şi sub caroserie, acestea asigurând o stabilitate crescută pe viraje şi o manevrabilitate mai bună. Gama de motoare include atât deja cunoscutul motor turbo de 2.0 litri cât şi un sistem hibrid. În cazul primului, oficialii Lexus au anunţat că au fost făcute îmbunătăţiri menite să asigure un răspuns mai prompt în timpul accelerării.

Kia ProCeed

Dezvăluit public pentru prima dată la Paris, noul Kia ProCeed îmbină designul spectaculos cu spaţiul şi versatilitatea unui tourer într-o caroserie „shooting brake” cu cinci uşi. Modelul ProCeed va fi comercializat exclusiv şoferilor europeni de la începutul anului 2019. Purtând mai departe numele celei de a doua generaţii a coupé-ului cu trei uşi, Kia pro_cee’d, noul model ProCeed a fost desenat şi proiectat în Europa. Vehiculul duce familia Ceed într-o direcţie nouă, îndrăzneaţă. În timp ce modelul Ceed Sportswagon pune accentul pe zona practică, ProCeed oferă cuplurilor sau familiilor tinere spaţiul şi versatilitatea unui model wagon, combinate cu un design emoţional, aerodinamic.

Honda CR-V

Varianta cu sistem hibrid de propulsie a SUV-ului CR-V produs de niponii de la Honda a debutat la începutul lui octombrie la Paris. Sub capotă este amplasat un sistem Intelligent Multi Mode Drive (i-MMD) compus dintr-un motor electric, unul termic de 2.0 litri şi un generator. În locul unei cutii convenţionale de viteze este utilizată una cu o singură treaptă pentru mersul înainte. i-MMD permite schimbarea automată a modului de propulsie între EV, Hybrid şi Engine. Primele două sunt utilizabile în special în timpul deplasării prin oraşe, cu viteză redusă, în timp ce al treilea este destinat parcurgerii distanţelor mai lungi. Noul Honda CR-V este disponibil şi cu motoare convenţionale.

Sursa: Capital

Lasă un răspuns