Lovitură pentru rușii de la Lukoil! Ce sumă URIAȘĂ trebuie să plătească

În urmă cu nouă ani, Lukoi România SRL a lansat o campanie dură împotriva partenerului său contractual Inter Distribution Company SRL. Obiectivul principal al acestei acțiuni a fost distrugerea companiei românești.

Pentru a scăpa de plata obligaţiilor contractuale şi plata mărfii livrate, Lukoil a încălcat grav prevederile contractului semnat cu firma românească privind aprovizionarea staţiilor cu produse nepetroliere.

Prin tergiversări şi manipulări de date, Lukoil a depus plângeri penale şi a introdus nenumărate cereri în instanţă cu diferite acuzaţii, toate fiind respinse de magistraţi. Aceste acţiuni au dus la intrarea în procedură de faliment a companiei SC Inter Distribution Company SRL.Peste 100 de angajaţi au rămas fără muncă. Abia după 8 ani de judecata SC Inter Distribution Company SRL a obţinut dreptatea in prima instanţă. Tribunalul Bucureşti a dispus rezilierea contractului din culpa exclusivă a Lukoil Romania SRL şi a obliga la plata de daune-interese de 17 milioane de euro.  Doar că gigantul rus nu este de acord cu această decizie şi a formulat apel.

 Claborarea dintre cele două companii a început în 2008. Cei doi agenţi economici au semnat un contract de furnizare a produselor nepetroliere pentru aprovizionarea staţiile de distribuţie a carburanţilor Lukoil. Contractul era valabil până în data de 31 decembrie  2017.  Doar că atunci când relaţiile comerciale aduceau roade, gigantul rus a pus în aplicare un plan de distrugere a companiei româneşti.  Astfel Inter Distribution Company SRL reprezentata de catre lichidator juduciar Tarara Diana Anca Florentina a fost nevoita sa caute dreptate in instanţa.

În octombrie 2017 Tribunalul Bucureşti a dispus rezilierea Contractului de furnizare a produselor nepetroliere pentru staţiile de distribuţie a carburanţilor Lukoil România din culpa exclusivă a gigantului rus. Lukoil România SRL a fost obligată să achite 17.108.123,67 Euro, cu titlu de daune-interese. Lukoil Romania SRL a formulat apel si este reprezentata de către avocatul Gheorghe Florea preşedinte al UNBR .

Curtea de Apel Bucureşti a judecat cauza pe 13.09.2018, amânând pronunţarea pe 27.09.2018 ulterior amânând pronunţarea pe 11.10.2018, ulterior pe 15.10.2018

Din motive inexplicabile pronunţarea cauzei se amâna .

Sursa: Capital

Lasă un răspuns