Lovitură CRUNTĂ pentru cei cu mașini DIESEL și pe BENZINĂ! S-a aflat ACUM!

Vin vremuri grele pentru posesorii de mașini cu motoare diesel și pe benzină. Prețul petrolului este pe cale să ia foc din cauza climatului internațional extrem de sensibil, iar acestt lucru se va simți în mod direct la pompă.

O analiză SaxoBank arată că cea mai mare evoluție a înregistrat-o țițeiul care a fost lovit de o doză triplă de știri cu impact negativ pentru preț care au ajutat și mai departe la susținerea elanului negativ care apăruse progresiv în urma respingerii abrupte la nivelul de peste 80$/baril de acum doar câteva săptămâni.

În schimb, țițeiul Brent a revenit la intervalul său între 70$/b și 80$/b ce a predominat în perioada aprilie – august. Deși încă ne menținem părerea că țițeiul Brent ar putea ajunge la 80$/b înainte de finalul anului, riscul extinderii peste acest prag a fost mult redus în această săptămână datorită schimbării sentimentului ce a fost generată de următorii trei factori principali:

  1. Producția de petrol în creștere în SUA și Rusia. EIA a raportat în această săptămână că producția americană de petrol a crescut cu 3,8% în august pentru a atinge un nou record de 11,346 milioane de barili/zi, o creștere uluitoare de la an la an de 2,1 milioane de barili/zi. Între timp, Rusia a spus că producția sa din octombrie a atins 11,412 milioane de barili/zi, un record post-sovietic.
  2. Sondajele cu privire la producția Opec ale Reuters și Bloomberg pentru luna octombrie au arătat, ambele, că producția, în ciuda scăderii din Iran, a atins cel mai înalt nivel din 2016 încoace. Cele mai importante creșteri au venit din Libia (+170 000 b/d), Arabia Saudită (+150 000 b/d) și Emiratele Arabe Unite (+80 000 b/d). Producția din Iran a scăzut cu doar 10 000 b/d și este în scădere cu 400 000 b/d începând din luna mai, când sancțiunile au început să se facă simțite.
  3. Era preconizat ca SUA să dea unui număr de opt țări, printre care China și India, derogări de la sancțiunile împotriva Iranului. Această mișcare ar trebui să asigure un impact mai mic decât se crezuse inițial asupra exporturilor iraniene, astfel ajutând la prevenirea creșterii prețului petrolului din cauza sancțiunilor.În timp ce producția de petrol din SUA crește într-un ritm record, Opec a abandonat acordul colectiv cu privire la limitarea producției. Acest lucru vine ca reacție la amenințările din ultimele câteva luni că sancțiunile SUA împotriva Iranului ar putea declanșa o creștere a prețului.

Lasă un răspuns