Liderul malaezian vine în Türkiye

„Contactele la nivel înalt au câștigat un avânt în contextul dezvoltării rapide a relațiilor cu Malaezia bazate pe  prietenie și încrederea reciprocă în beneficiului popoarelor ambelor țări”.

Regele Malaeziei Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Shah va efectua astăzi o vizită oficială în Türkiye, la invitația președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Potrivit declarației Departamentului de Comunicare al Președinției, „Contactele la nivel înalt au câștigat un avânt în contextul dezvoltării rapide a relațiilor cu Malaezia bazate pe  prietenie și încrederea reciprocă în beneficiul popoarelor ambelor țări”.

În acest context prim-ministrul malaezian İsmail Sabri Yakub a vizitat Türkiye în iulie și cu această ocazie relațiile dintre cele două țări au fost ridicate la nivelul de „Parteneriat Strategic Cuprinzător”.

Vizita sultanului Abdullah Shah și a Reginei Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, care va începe astăzi, este prima vizită a unui lider malaezian în Turcia  din ultimii aproape 30 de ani.

Sursa:https://www.trt.net.tr/romana/turcia/2022/08/15/liderul-malaezian-vine-in-turkiye-1867764

Lasă un răspuns