Kalin despre evoluțiile în Libia

Kalin a fost invitat la o emisiune a postului american CNN International.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Ibrahim Kalin, a spus că negocierile de pace între părțile implicate în conflictul libian au loc datorită eforturilor Turciei.

Kalin a vorbit despre evoluțiile din Libia în cadrul unei emisiuni a postului american de televiziune CNN International.

Purtătorul de cuvânt a notat că Turcia are relații istorice cu Libia și acordă importanță deosebită stabilității în Africa de Nord. Subliniind că eforturile comunității internaționale trebuie unite pentru  a pune capăt violențelor, oficialul a notat că Turcia depune  multe eforturi în această direcție.

Kalin a mai notat că Turcia cooperează cu șeful guvernului de Acord Național  al Libiei considerat legitim  de ONU, Fayez al-Sarraj, și a adăugat că liderul forțelor armate ilegitime – Khalifa Haftar care a încălcat mai multe acorduri consecutiv este responsabil pentru toate violențele în țară. Reamintind că regimul de încetare a focului a început în Libia după ce președintele Recep Tayyip Erdoğan și președintele rus Vladimir Putin au solicitat pe 8 ianuarie instaurarea unui armistițiu, Kalin a marcat că este nevoie de a lucra la anumite detalii și a invocat că partea lui Hafter a cerut  timp pentru a revizui condițiile speciale ale armistițiului.

Purtătorul de cuvânt al președintelui a accentuat că ei salută eforturile reprezentantului special al ONU pentru Libia, Ghassan Salame,  și sprijină procesul de la Berlin și a susținut că eforturile depuse de Turcia pentru instaurarea armistițiului în Libia înainte de summitul pe tema libiană ce urmează să aibă loc la Berlin pe 19 ianuarie vor contribui la oprirea conflictelor.

sursa:      https://www.trt.net.tr/romana/lume/2020/01/15/kalin-despre-evolutiile-in-libia-1341051#.Xh7bLIGo18o.facebook

Lasă un răspuns