Ion Țiriac vrea să facă stadionul Dinamo și o nouă Sală Polivalentă în București! Propunerea fabuloasă pentru Guvern: Cât vrea să ofere omul de afaceri

Omul de afaceri Ion Țiriac a dezvăluit că este dispus să ofere 30 de milioane de euro pentru stadionul Dinamo și o nouă Sală Polivalentă în București. Cu o singură condiție: Guvernul României să pună tot atât și construcția să se facă după planurile alese de el.

Ion Țiriac: „Fac o sală polivalentă de 18-20.000 de locuri, dar o fac exact cum vreau eu!”

„Spune-i dumneata Guvernului dumitale că mâine dimineață eu le pun 30 de milioane de euro pe masă și cinci hectare atât pentru un stadion Dinamo modernizat, cât și pentru o sală modernizată. Să vină ei cu 30 de milioane de euro, nu mai mult! Cu 60 de milioane, fac o sală polivalentă de 18-20.000 de locuri, dar o fac exact cum vreau eu!

Eu sunt extraordinar de inteligent când sunt prost. Când sunt prost, nu fac altceva decât să mă duc în Statele Unite, unde sunt vreo 500 de săli, și aleg: «Nu, nu, nu, nu, p-asta o vreau!». Nu există o capitală europeană care să n-aibă un lăcaș polivalent pentru expoziții, pentru sport. Dar cu cine să vorbești, că n-ai cu cine vorbi!”a spus Ion Țiriac, potrivit GSP.

În 2019, actualul primar general al Bucureștiului, Gabriela Firea, spunea că există planuri ca în Capitală să se construiască o nouă sală polivalentă ultramodernă, care ar urma să aibă 20.000 de locuri. Investiția ar urma să coste 138 de milioane de euro și ar putea fi gata în 2022.

Sala Polivalentă ar urma să fie amplasată pe bulevardul Basarabia, în imediata apropiere a Arenei Naționale. Totuși, momentan nici lucrările nu au început.

O sală polivalentă ar putea găzdui competiții de gimnastică, sporturi de contact, tenis de masă, haltere, scrimă, handbal, baschet, tenis, box, precum și alte gale sportive. Totodată, aceasta ar putea susține și concerte.

„Prin studiul de fezabilitate se estimează un cost de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA pentru construcţia şi dotarea completă a arenei, iar proiectarea şi execuţia lucrărilor va dura 36 de luni”, spunea Gabriela Firea.

SURSA:https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/ion-tiriac-stadion-dinamo-sala-polivalenta-bucuresti-19103077?utm_source=Mediafax&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

Lasă un răspuns