Îngrijirea busuiocului

Împreună cu oregano, este probabil condimentul cel mai folosit de magicienii pastelor și pizza. Și nu mă surprinde deloc. Nu pot spune cum miroase. Busuioc pur si simplu: proaspăt.
În spatele acestei arome există utilizări și proprietăți nesfârșite pentru bucătărie, pentru noi înșine și chiar pentru grădina în sine, dacă o avem.
Proprietățile și utilizările busuiocului
Acasă:
În primul rând, și cel mai evident: utilizarea sa culinară. Busuiocul proaspăt este, fără îndoiala, unul dintre acele condimente proaspete pe care nu le poți rata.
Alunga țânțarul. Da, așa este. O plantă de busuioc lângă o fereastră și țânțarii vor prefera vecinul fără busuioc. De ce nu poate face asta un borcan de busuioc uscat?
În Africa se spune că este folosit pentru a respinge scorpionii.
În livadă:
Protejează culturile de atacurile de afide. Deci, le puteți planta printre culturile pe care doriți să le protejați. Utilizare foarte frecventă pentru protecția ardeilor și a roșiilor.
Frunzele sale amestecate cu pământul, stimulează producțiile.
Cerințe climatice
Temperatură
Este o plantă a cărei dezvoltare optimă este în intervalele de temperatură medie superioară. De la 16-18 ° C la 28 ° C este intervalul său optim. Nu-i plac deloc schimbările termice, iar înghețul este cel mai periculos lucru care i se poate întâmpla. Nu-i susține deloc. Ținând cont de acest lucru, vom planta busuioc în livadă din martie (într-un pat de semințe protejat) pentru climă rece, unde înghețul poate rămâne și în luna următoare.
Luminozitate
Cu cât mai mult, cu atât mai bine. Rezistă foarte bine expunerii la soare, chiar și directă. Nu te va afecta deloc.
Cum să ne udăm busuiocul
Deși rezistă bine perioadelor de secetă, dacă vrem să o vedem exuberantă și afișând aroma care o caracterizează, nu ar trebui să-i lipsească apa. Dacă îl avem în interior, va trebui să-l udăm zilnic sau la fiecare 2 zile în timpul verii. În perioadele reci ale anului, la fiecare 4 sau 5 zile.
Caracteristicile solului
Se adaptează bine la diferite tipuri de sol, dar preferă solurile drenate, aerate, adânci, cu un conținut bun de humic și bine fertilizate.
Această recomandare este pentru dezvoltarea sa optimă, dar insistăm că deține soluri bine de calitate inferioară.
Reproducerea busuiocului
O modalitate de a o reproduce este prin semințe. Solul trebuie să fie bine fertilizat.
Temperaturile solului pentru germinare trebuie să fie ușoare, temperate. Cel mai important lucru este adâncimea de plantare. Nu mai mult de 1 cm adâncime.
Soiuri de busuioc
Există nenumărate soiuri în ceea ce privește forma, culoarea, aroma …
1. Busuioc genovez sau frunză mică: Cel folosit pentru sosul italian pesto.
2. Busuioc napolitan sau foios:
3. Alb. lămâie
4. Alb. fișier
5. Alb. scorțișoară
6. Alb. anason
7. Alb. domiciliu
8. Alb. picant
9. Alb. Thai
Sursa:https://www.facebook.com/317013955755892/posts/pfbid0xAwAuqJsqSrA1d3dVBxs5F3NrYKZ5fXVStKbnwF395HQKVr8Xapso2iRP6pQg7xVl/

Lasă un răspuns