Începe era americană First Bank, după odiseea elenă Piraeus Bank. Dominic Bruynseels, preşedinte executiv: Suntem aici pentru a face banking în stil american

Autor: Claudia Medrega

First Bank (fostă Piraeus Bank), achiziţionată de fondul american de investiţii JC Flowers & Co, a intrat oficial în era americană. Banca a inaugurat ieri prima sa sucursală sub noua identitate de brand. Brandul grecesc Piraeus Bank dispare astfel din peisajul bancar românesc după aproape două decenii de existenţă, făcând loc bankingului american.

„Am «renăscut» pe 28 iunie, când fondul american de investiţii J.C. Flowers a achiziţionat Piraeus Bank România. A fost începutul unei transformări profunde pentru noi. Lucrăm acum cu un nou acţionar, cu un nou consiliu de administraţie şi cu o nouă echipă de conducere. Vrem să aducem serviciile bancare la un nou nivel şi să dinamizăm piaţa – suntem aici pentru a face banking în stil american. Stilul nostru de banking trece dincolo de ceea ce este în mod normal OK pe această piaţă, spre «mai bine decât OK»“, a declarat Dominic Bruynseels, preşedinte executiv al First Bank, la evenimentul de inaugurare.

Britanicul, care are o carieră bancară de trei decenii şi a fost CEO al BCR în perioada 2008 – 2012, a preluat conducerea executivă a băncii, în timp ce Nicolae Dănilă, fostul preşedinte executiv al BCR în timpul privatizării şi fost membru al consiliului de administraţie al BNR, conduce consiliul de administraţie al First Bank.

„Botezul“ băncii First Bank România (fostă Piraeus Bank), controlată de fondul american de investiţii J.C. Flowers, a avut loc ieri la sediul central din Piaţa Victoriei, în prezenţa ambasadorului american Hans G. Klemm, a primarului sectorului 1 –

Daniel Tudorache, a lui Dominic Bruynseels – preşedinte executiv al First Bank – şi a lui Nicolae DÂnilÂ, preşedintele boardului First Bank. La eveniment a participat şi ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu.

Sursa: ZF

Lasă un răspuns