Huawei vrea să intre pe piaţa televizoarelor cu un TV 8K cu 5G

Huawei Technologies intenţionează să intre pe piaţa electronicelor hi-end cu un televizor 8K care va dispune de conectivitate 5G, potrivit publicaţiei Asian Nikkei.

Televizorul cu 5G, primul din lume, deschide posibilitatea utilizatorilor de folosi rețeaua de nouă generație pentru a descărca conținuturi enorme de date, cum ar fi videoclipuri de 360 de grade în care telespectatorii pot viziona în orice direcție și programe de realitate virtuală.

Ideea din spatele acestei mutări este reducerea decalajului între Huawei şi companii precum Samsung, care vinde o gamă mai largă de dispozitive electronice, inclusiv televizoare, smartphone-uri și echipamente audio.

Prima încercare a companiei Huawei de a face televizoare este alimentată de dorința de a-și completa „ecosistemul” de bunuri electronice de larg consum – care include deja totul, de la telefoane inteligente la dispozitive portabile, chiar dacă analiștii au îndoieli asupra puterii imaginii mărcii chineze.

Printre avantajele potențiale ale unui televizor cu 5G se numără faptul că nu ar fi nevoie de fibră optică sau cutii de cabluri pe care le oferă serviciile tradiționale prin cablu sau prin satelit. Televizorul ar putea acționa și ca un hub router pentru toate celelalte dispozitive electronice dintr-o casă. Rezoluția 8K de înaltă definiție reprezintă, în același timp, cel mai avansat ecran TV de pe piață, cu de 16 ori mai mulți pixeli decât standardul de înaltă definiție de 1.080 de pixeli.

Huawei este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume și, în primul trimestru al acestui an, a depășit Apple pentru a deveni cel de-al doilea mare producător de smartphone-uri în funcţie de vânzări, chiar în spatele Samsung.

Huawei este determinată să rămână în continuare în fruntea epocii 5G. Pe lângă stațiile de bază de 5G, Huawei a lansat deja un smartphone pliabil de 5G și mai multe routere de 5G de uz casnic, care vor fi disponibile în cursul acestui an.

Samsung este în prezent cel mai mare producător de televizoare din lume și tocmai a început să comercializeze propriul TV 8K, fără conectivitate 5G, la un preţ începând cu 4.999 dolari în primăvara acestui an.

sursa: economica

Lasă un răspuns