Germania lansează o undă de șoc în toată lumea. E finalul pandemiei? Ce au descoperit

Cercetătorii din Germania au făcut o descoperire promițătoare pentru suprimarea replicării virale SARS-CoV-2, agentul care cauzează COVID-19. Descoperirea lor reprezintă o speranță pentru dezvoltarea de noi opțiuni de tratament a noului coronavirus.

Descoperire de ultimă oră a cercetătorilor germani pentru un potențial tratament anti-COVID-19
Echipa de la Universitatea Tehnică din Berlin, Universitatea Liberă din Berlin și Centrul German pentru Cercetarea Infecțiilor din Charitéplatz, Berlin au proiectat opt ARN-uri mici de interferare sau siARN care vizează o regiune conservată a SARS-CoV-2. Aceste molecule reglementează în principiu expresia genelor prin suprimarea genei țintă, informează News-Medical.

S-a observat astfel că cel mai eficient dintre acești siRNA – siCoV6 – a inhibat semnificativ replicarea virionilor SARS-CoV-2 și a fost activ împotriva variantei B.1.1.7 (Alfa).

Un candidat promițător pentru tratarea infecțiilor cu SARS
Interesant este că siCoV6 a fost extrem de activ împotriva unui „membru” al familiei SARS-CoV-1, indicând un siRNA puternic cu activitate antivirală largă împotriva virusurilor SARS-CoV.

Jens Kurreck și colegii săi spun că această activitate antivirală extinsă face din siCoV6 un candidat promițător pentru tratarea infecțiilor cu SARS.

O activitate inhibitoare promițătoare împotriva variantei Alfa a SARS-CoV-2
Mai mult, din moment ce gena sa țintă este foarte conservată, siCoV6 a arătat o activitate inhibitoare promițătoare împotriva variantei Alfa a SARS-CoV-2 și chiar împotriva unui membru al familiei SARS-CoV-1.

Deoarece SARS-CoV-2 este în continuă evoluție și mutațiile pot duce la modificarea genelor țintă ale ARNsi, echipa a analizat aproximativ 1500 dintre cele mai recente secvențe ale diferitelor variante SARS-CoV-2 în ceea ce privește mutațiile.

Cercetătorii nu au identificat nicio mutație în gena țintă a variantei B.1.351 (beta) sau B.1.617.2 (delta), iar pentru variantele alfa și P.1 (gamma), doar mai puțin de 0,8% din secvențe a avut mutații în siCoV6.

Sursa:https://www.capital.ro/germania-lanseaza-o-unda-de-soc-in-toata-lumea-e-finalul-pandemiei-ce-au-descoperit.html

Lasă un răspuns