Gala ZF 2018: Ziarul Financiar a premiat cele mai valoroase 10 companii din economie. Care sunt campionii business-ului românesc

Anul acesta, condiţiile macroeconomice bune au influenţat topul. Cele mai valoroase 100 companii din România au crescut cu aproximativ 10% faţă de anul trecut, la fel ca indicele BET.

Primele 10 companii, care vor fi premiate şi în această seară, au crescut cu 15%.

Este primul an în care o companie care acum un an nu prindea top 100, anul acesta prinde top 10: UiPath.

Metodologia aplicată a fost una unitară în toate cele 100 de companii din top. La bănci a fost o creştere de la 10,2 mld. la 11,6 mld. euro pentru băncile pe care le avem în top.

 

Anul acesta, condiţiile macroeconomice bune au influenţat topul. Cele mai valoroase 100 companii din România au crescut cu aproximativ 10% faţă de anul trecut, la fel ca indicele BET.

Primele 10 companii, care vor fi premiate şi în această seară, au crescut cu 15%.

Este primul an în care o companie care acum un an nu prindea top 100, anul acesta prinde top 10: UiPath.

Metodologia aplicată a fost una unitară în toate cele 100 de companii din top. La bănci a fost o creştere de la 10,2 mld. la 11,6 mld. euro pentru băncile pe care le avem în top.

 

 

Topul celor mai valoroase companii româneşti

 

Locul 10 – Orange România

 

Florin Popa, B2B Director Orange România: M-am angajat la Orange în 2001. Cred că piaţa era la fel de dinamică precum azi, extrem de competitivă, inovativă. De atunci am trecut prin 2G, 3G, 4G, deja vorbim de 5G. Cred că e o piaţă care compensează cu alte sectoare ale economiei unde România nu excelează. România este în top 10 la viteza de internet, fixă şi mobilă. Mulţumesc pentru premiu, mulţumesc Ziarului Financiar. Suntem extrem de mândri de această recunoaştere a muncii întregii echipe. Eu cred că economia merge din ce în ce mai bine, pentru că suntem într-o perioadă cu performanţe tot mai bune. Dacă mergeţi la Alba Iulia de Centenar, vă invit să testaţi soluţiile noastre de smart city.

 

Locul 9 – Dedeman

 

Georgiana Grigoraş – În primul rând, felicitări organizatorilor. Am vorbit în această seară despre trecut, se vorbeşte despre viitor şi am constatat că pentru ia inova trebuie să fii mereu în avangarda inovaţiei, să fii deschis la nevoile oamenilor. Credem că ne-am făcut datoria, ne vom provoca creativitatea şi ingeniozitatea pentru a fi cât mai buni pentru clienţii noştri. Şi vrem să le mulţumim clienţilor pentru încrederea lor pentru că suntem prima lor opţiune când îşi fac planuri şi aleg să vină în magazinele noastre.

 

Locul 8 – BRD Groupe Societe Generale

 

Petre Bunescu, director general adjunct BRD – Îmi face o deosebită plăcere să mulţumim Ziarului Financiar pentru această recunoaştere a valorii unei bănci de prestigiu în ţără, o bancă ce are peste 2 mil. de clienţi. Le mulţumim clienţilor că împreună am ajuns aici şi putem propăşi. Avem peste 7.000 de salariaţi, cărora le mulţumesc pentru efort. Ţin să transmit în numele BRD urările şi felicitările noastre pentru ZF. Sunt multe abonamente în BRD SocGen. Mărturisesc că citesc această publicaţie şi suplimentele ZF încă de la început. Găsesc multă informaţie şi o abordare serioasă a problemelor economice. Ţin să felicit şi eu România pentru apropiatul eveniment: 100 de ani de la Marea Unire. Nu putem spune că ultimii 20 de ani nu au însemnat un foarte mare salt. Au fost un progres pe toate planurile. Dacă privim la indicatorii macroeconomici, să creşti de la 30 de mld. PIB la 200 mld. este cu adevărat o cifră grăitoare. În aceşti 20 de ani am avut nefericirea să traversăm şi o criză foarte serioasă, dar din care am învăţat multe lecţii.

 

Locul 7 – Dacia

 

Acest premiu prezintă recunoaşterea naţională a Renault în România. Dacia este o marcă emblemă a României vândută în 44 de ţări. Fabrica de la Mioveni sărbătoreşe o jumătate de secol. La Mioveni, la fiecare 54 de secunde iese o maşină, calitate şi tehnologie ”Made in Romania”.

 

Activitatea contribuie cu 3% la PIB dar şi la transformarea ţării. Toţi cei circa 17.000 de angajaţi fie că vorbim de clienţi, fabricaţie, comercializare, design, servicii post vânzare sau finanţare, semnează succesul produselor noastre.

 

Toţi angajaţii vor fi aduşi într-un nou sediu, Renault Bucharest Connected. Ne pregătim pentru viitor, performanţa şi competitivitatea sunt necesare pentru a dezvolta activitatea grupului în România.

 

Este un an în care v-am avut alături prin textele voastre. Mulţumim ZF. La mulţi ani!

 

Locul 6 – BCR

 

Sergiu Manea, CEO BCR – Mulţumesc Ziarului Financiar pentru că ţineţi flacăra sus, sunteţi consistenţi, consecvenţi. Mulţumesc tuturor celor care sunt în ţară şi celor câteva milioane care ne-au adus pe scenă în această seară, clienţi şi colegi. Am fost puţin confuz în această seară înainte de premii, pentru că discursurile pe care le-am auzit erau fie foarte pline de nemulţumire, fie foarte pline de îndoială. Privindu-vă, nu am nicio îndoială, atât despre ce aţi făcut, cât şi despre ce veţi face. Împreună, vom încerca să dăm acestei ţări ceea ce cred că îi lipseşte astăzi: prosperitate. În 1998, cu câteva luni înainte să se lanseze ZF, stăteam pe plajă, citeam The Economist, şi mă întrebam de ce nu mi-am schimbat jobul, pentru că vine o criză enormă.

 

Locul 5 – Banca Transilvania

 

Omer Tetik, CEO Banca transilvania  – La mulţi ani ZF, la mulţi ani România! Ne-am plimbat prin ţară şi vedem că ţara noastră merge mai departe cu 400.000 – 500.000 de antreprenori mai departe. Foarte puternică, foarte dinamică. Au fost menţionaţi destul de mult bancherii şi bănci, suntem aici pentru că fără un sistem bancar puternic ţara nu poate merge mai departe. Nu Putem să contribuim în dezvoltarea ţării fără să avem şi clienţii şi angajaţii noştri. Evaluarea noastră este importantă şi pentru acţionari dar vine de la clienţii săi, de la angajaţi, de la cultura de business. Suntem angajaţi să avem grijă de ei în continuare. Eu am venit aici întâmplător, mergeam spre Olanda pentru alt job. Am găsit aici o ţară plină de oportunităţi, tânără, cu oameni deschişi, civilizaţi. O ţară în creştere. Acum că fac parte din echipa BT este doar o mândrie pentru mine şi încă un argument de a rămâne.

 

Locul 4 – UiPath

 

Marius Istrate, Chief People Officer – M-am alăturat companiei la finalul lui 2016, am învăţat un lucru extrem de important: România următorilor 100 de ani trebuie să fie o Românie digitală, ale cărei interese se îmbină cu cele globale. Cred că suntem cetăţeni globali. M-am alăturat UiPath, am intrat în HR pentru că am constatat ceva interesant: modul în care oamenii care muncesc nu s-a schimbat de mulţi ani. Contractul de muncă nu s-a schimbat de vreo 100 de ani. Am vrut să mă alături unei companii care schimbă modul în care oamenii muncesc. UiPath nu face din 7 angajaţi 2, face din 7 angajaţi 7 angajaţi însoţiţi de 7 roboţi. Dacă vă puteţi gândi la o zi în are aţi răspuns la toate mailurile, gândiţi-vă la ce vă aşteaptă mâine dimineaţă. Muţi un bottleneck dintr-un loc unde se executau sarcinile repetitive mult mai jos în procesul de business. Poţi elibera oamenii pentru sarcini care necesită capital uman, creativitate, mult mai dificile.

 

Locul 3 – Romgaz

 

Liviu Nistoran, preşedintele Consiliului de Administraţie  – Vreau să mulţumesc ZF pentru ultimii 20 de ani. Eu, ca să anticipez o întrebare, acum 20 de ani eram antreprenor în industria IT şi de atunci am o relaţie personală foarte apropiată cu Ziarul Financiar pentru că mi-am luat informaţiile din Ziarul Financiar aproape în fiecare zi. Am cunoscut piaţa, mi-am promovat afacerea şi am apreciat mereu deschiderea oamenilor din ZF pentru a promova companii româneşti. Mulţumesc echipei Romgaz pentru extraordinară performanţă de anul acesta. Pe lângă bănci mai sunt şi alte companii înjurate, cele de gaz. Nu pot fi toţi fericiţi. Mai puţin acţionarii noştri pentru că există şi români fericiţi.

 

Locul 2 – Hidroelectrica

 

Bogdan Badea, director general adjunct – Îmi face deosebită plăcere să mă aflu pentru a doua oară la gala organizată de ZF. În numele echipei Hidroelectrica, mulţumim pentru această distincţie. Rezultatele în acest an au început să se vadă: am depăşit deja la 9 luni de zile producţia pe tot anul trecut şi avem un profit de 1,9 mld. Sperăm să reocupăm locul 1 pe care l-am pierdut în acest an. Felicitări pentru frumoasa vârstă de 20 de ani. Aţi făcut un lucru minunat pentru ce înseamnă economia românească şi cultura de business. Trebuie să credem că putem mai mult, că putem fi mai performanţi.

 

Locul 1 – Petrom

 

Stephan Waldner – CFO Petrom  – Vă mulţumesc. Felicitări! Este o onoare să fiu aici şi să fiu nominalizat drept cea mai valoroasă companie din România. Furnizarea de energie către români, către fiecare dintre voi în viaţa de zi cu zi, electricitatea pe care o folosiţi, energia pentru încălzirea de acasă, acestea sunt lucrurile de care suntem mândri. Premiul merge către clienţii şi către cei 14.000 de angajaţi ai Petrom. Vă mulţumim şi în numele OMV Petrom. Felicitări petnru 20 de ani de jurnalism de calitate.

 

Lasă un răspuns