Forța de Răspuns a NATO

Stoltenberg a susținut o conferință de presă în timpul summitului NATO de la Madrid, Spania.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că lucrările legate de creșterea numărului Forței de Răspuns a NATO la peste 300 000 de militari vor fi finalizate până anul viitor.

Jens Stoltenberg a susținut o conferință de presă în timpul summitului NATO de la Madrid, Spania.

Întrebat  despre planurile de creștere a numărului de soldați din cadrul Forței de intervenție rapidă a NATO, care este formată din trupe de înaltă pregătire, de la 40 000 la 300 000, Stoltenberg a răspuns că țările aliate vor contribui la această forță.

Secretarul general, afirmând că țările aliate vor adapta aceste unități în cadrul NATO și pregătirile lor vor fi accelerate, a marcat că o parte din această forță va fi gata (în caz de nevoie) în primele 10 zile și cealaltă în 30 de zile, având în total peste 300 000 de soldați. El a subliniat că, potrivit planului, pregătirile legate de crearea acestei Forțe urmează să fie finalizate până anul viitor. Menționând că se așteaptă ca Aliații să își respecte angajamentele în ceea ce privește această forță, oficialul a accentuat că vor exista locații prestabilite de misiune pentru anumite regiuni pentru trupele care vor fi dislocate în țările aliate.

Sursa:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2022/06/30/forta-de-raspuns-a-nato-1850097

Lasă un răspuns