Erdogan despre vizita sa în Ungaria

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că ”solidaritatea Turciei cu Ungaria în cadrul organizațiilor internaționale precum NATO, Consiliul European și Uniunea Europeană servește drept exemplu”.

Erdogan a evaluat vizita sa în Ungaria într-un comunicat postat pe contul său de socializare.

Erdogan a marcat că ambele țări care au o legătură adânc înrădăcinată depun eforturi pentru a spori cooperarea. Subliniind că în ultimii 5 ani după înființarea în 2013 a Consiliului de Cooperare la Nivel Înalt relațiile bilaterale între Turcia și Ungaria au avansat considerabil, președintele a marcat că volumul schimburilor comerciale turco-maghiare în perioada 2013 – 2018 a fost de 2,6 miliarde de dolari, în creștere cu 38%.

Președintele  a notat de asemenea că în cadrul Forumului de afaceri Turcia-Ungaria ce a fost organizat în cursul vizitei sale și a prilejuit consultările fructuoase cu lumea de afaceri  părțile au convenit asupra noului obiectiv – volumul comerțului bilateral de 5 miliarde de dolari.

Erdogan a mai spus: ”Ne vom uni eforturile în Africa și Asia Centrală. Vom continua să lucrăm împreună cu Ungaria pentru a contribui la dezvoltarea Africii și vom continua să sprijinim consolidarea și diversificarea relațiilor între Asia și Ungaria.”

Liderul turc a marcat că s-au angajat să îmbunătățească cooperarea dintre cele două țări în domeniul cultural, pentru a-și consolida prietenia veche de secole între cele două popoare.

Președintele Erdogan a efectuat o vizită oficială de 2 zile în Ungaria.

Sursa: TRT

Lasă un răspuns