Distribuţia de medicamente are un nou lider, după ce Fildas Trading, deţinută de Anca Vlad, a avut 4,2 mld. lei în 2019 şi a depăşit Mediplus

Colorful drug pills on blue background, pharmaceutical concept

♦ Fildas Trading a fost înfiinţat de antreprenoarea Anca Vlad în urmă cu trei decenii ♦ Anul trecut a ajuns la 4,2 mld. lei afaceri, depăşind Mediplus, care a raportat 4 mld. lei vânzări.

Distribuţia de medicamente, o piaţă de peste 30 mld. lei anual, are un nou lider – Fildas Trading, care a depăşit Mediplus din perspectiva vânzărilor, potrivit datelor ZF de la Ministerul de Finanţe şi celor oferite de companii.

Astfel, Fildas Trading, distribuitorul de medi­camente fon­dat de antreprenoarea Anca Vlad, a ajuns la afaceri de 4,2 mld. lei, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, arată da­tele trimise de reprezentanţii companiei pentru ZF. Mediplus, liderul din ultimii ani, a raportat afaceri de 4 mld. lei în 2019, o creştere de 5%.

Încă din 2017 Fildas a început mai puternic consoli­da­rea în piaţă, când a trecut pentru prima dată în top trei dis­tri­buitori de medicamente, depăşind Farmexim. Ulterior, în 2018 a mai urcat un loc după ce a devansat din perspectiva afacerilor Farmexpert (actualul Alliance Healthcare).

Distribuţia de medicamente a fost marcată după anul 2010 de falimente răsunătoare ale companiilor din fruntea clasamentului, lucru care a făcut loc celorlalţi jucători să se consolideze.

Relad, Montero, ADM Farm şi Polisano, com­pa­nii puternice în domeniul distribuţiei farma, au pierdut rând pe rând locul din clasament în urma problemelor fi­nan­ciare, însă în ultimii cinci ani nu au mai existat astfel de miş­cări în piaţă.

sursa: https://www.zf.ro/companii/distributia-de-medicamente-are-un-nou-lider-dupa-ce-fildas-trading-19227574

Lasă un răspuns