Digitail, un startup IT românesc pentru cabinete veterinare, primeşte finanţare în Suedia

Digitail, un startup fondat de către Ruxandra Pui, Alexandru Tăbolcea şi Sebastian Gabor, a primit o finanţare de 220.000 de euro în Suedia pentru a-şi extinde afacerea. Banii strânşi în urma unei runde de finanţare vor fi utilizaţi pentru a dezvolta software-ul său destinat cabinetelor veterinare și pentru a crea unui „carnet digital de sănătate” pentru animalele de companie.

Runda de finanțare vine de la acceleratorul Fast Track Malmo, fondul de investiţii The Nordic Web Ventures și investitori-înger locali precum Christian Jantzen de la Futuristic, Hampus Jakobsson, Erik Byrenius, Jonas Vig (CEO al MinDoktor) și Emil Sjödin (Rafinat), scrie tech.eu.

Digitail are o echipă formată din opt persoane care lucrează din România, Suedia, Germania și Spania şi construiește un sistem de management a practicilor pentru medicii veterinari. Software-ul său ajută clinicile veteriare să îşi crească eficiența și, de asemenea, fie în contact mai uşor cu proprietarii de animale, precum și cu furnizorii. Digitail oferă un software pentru cabinetele veterinare care ajută medicii și managerii clinici să reducă costurile, să crească veniturile și să-și îmbunătățească operațiunile.

Practic, startup-ul este un sistem de tip software as a service (SaaS), care spriină clinicile veterinare să se digitalizeze, ajutându-le să îşi construiască o prezență online cu un sistem de booking integrat, să îşi crească retenţia de clienţi, dar şi frecvența cu care aceştia vin la cabinet. De exemplu, poate trimite clienţilor notificări automate prin e-mail, SMS sau în aplicație pentru a nu uita să vină cu animalul la vaccinare.

De asemenea, ajută medicii veterinari să aibă o imagine de ansamblu asupra stocurilor și a inventarului. Toate datele sunt criptate şi stocate pe o platformă cloud.

Un alt plan al Digitail este de a crea „un card digital de sănătate”, respecgi varianta digitală a carnetului de sănătate al animalului, prin care urmărește să permită proprietarilor de animale de companie să comunice mai eficient cu medicii veterani.

„Considerăm că acele carnete de sănătate în format de hârtie sunt depășite, iar părinții de animale de companie merită o modalitate mai bună de a gestiona sănătatea animalelor de companie. Cu toate acestea, stăpânii de animale își păstrează în continuare dosarele medicale pe hârtie, obțin informații medicale de la Google și se conectează cu medicul veterinar numai atunci când merg fizic acolo. Acest lucru trebuie să se schimbe pentru a oferi îngrijiri mai bune pentru animalele de companie și singura modalitate de a construi o aplicație digitală pentru cardurile de sănătate este de a digitaliza informațiile care sunt în prezent pe hârtie sau inaccesibile în sistemele vechi”, spune CEO-ul şi cofondatorul Digitail, Sebastian Gabor.

Aplicaţia şi software-ul Digitail sunt disponibile în şase limbi, respectiv română, engleză, germană, spaniolă şi greacă.

sursa:  economica

Lasă un răspuns