De luni se vor relaxa mai multe masuri restrictive in Bucuresti: se redeschid restaurantele si cinematografele. Noile reguli

Cu 47 de voturi pentru, un vot impotriva si patru abtineri s-a hotarat ca, incepand de luni, 25 ianuarie, ora 00.00, sa fie relaxate mai multe masuri restrictive existente in vigoare la acest moment. Masuri de relaxare vizeaza domeniul HORECA – restaurantele, barurile si cafenelele vor functiona in intervalul orar 06.00-21.00 la o capacitate de maxim 30%, cu respectarea tuturor normelor instituite prin lege. De asemenea, s-a hotarat ca in domeniul salilor de spectacol, teatru, cinematografelor sa fie admis accesul publicului si spectacolele cu cu publicul in limita a 30% din capacitatea salii de spectacol”, anunta prefectul Capitalei.

El precizeaza ca operatorilor licentiati in domeniul salilor de noroc li se permite functionarea cu publicul in limita a 30% din capacitatea salilor tot in intervalul ora 07.00-21.00.

Recomandam cetatenilor municipiului Bucuresti prudenta. Si autoritatile sunt prudente. Acesta este motivul pentru care am hotarat ca aceste masuri sa fie relaxate incepand de luni. Am considerat necesar ca toti operatorii economici sa aiba timpul necesar sa amenajeze salile in conformitate cu prevederile legale. In mod categoric vom fi intransigenti”, mai spune Berbeceanu.

Prefectul Capitalei transmite ca a hotarat intensificarea controalelor pentru a verifica modul in care sunt respectate normele aflate in vigoare.

Vineri, 22 ianuarie, in aceeasi zi in care s-au anuntat masurile de relaxare, Ministerul Sanatatii recomanda ca acestea sa fie amanate din cauza confirmarii in Bucuresti a doua cazuri de infectare cu noua tulpina britanica de Sars-CoV-2.

Seful DSU Raed Arafat a transmis ca purtatul mastii de protectie ramane obligatoriu „o perioada de timp” .

Decizia de relaxare a masurilor vine dupa ce trei zile la rand incidenta infectarii cu COVID-19 in Bucuresti s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

Comitetul pentru Situatii de Urgenta din Bucuresti a discutat vineri, de la ora 13:00, despre ridicarea restrictiilor care vizeaza Capitala.
SURSA:https://www.orange.ro/info/news/mediafax/article/3002509

Lasă un răspuns