De ce NUCILE sunt un elixir pentru organism. Iată cum trebuie să le consumăm

Obiceiul de a consuma nuci este unul extrem de benefic pentru sanatate fiindca acestea au in compozitie minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E si P, aminoacizi, grasimi nesaturate si proteine.

Diminueaza nivelul de stres. Durerile de cap, stresul, starile nervoase pot fi diminuate cu ajutorul nucilor.

Reduc colesterolul „rau”. Cercetarile oamenilor de stiinta au aratat ca nucile prezinta un efect pozitiv asupra inimii, in principal datorita continutului de grasimi nesaturate, al potasiului si al magneziului.

In felul acesta, nucile sunt benefice pacientilor care au probleme cu hipertensiunea arteriala.

De asemenea, cercetari recente arata ca nucile reduc nivelul colesterolului LDL din sange. Un consum constant de nuci poate duce la prevenirea atacului cerebral.

• Previn cancerul mamar. Fiind bogate in acizi grasi Omega 3, in antioxidanti, polifenoli si fitosteroli, nucile previn aparitia cancerului mamar.

Reduc durerile reumatice. Aplicate extern, cataplasmele cu frunze de nuc au rolul de a diminua durerile reumatice.

• Scad glicemia. Pacientii cu diabet pot consuma nuci care nu numai ca sunt satioase si gustoase, dar au si un efect de scadere a glicemiei.

• Adjuvant in afectiunile tiroidiene. Prin continutul bogat de iod, nucile sunt recomandate pacientilor diagnosticati cu afectiuni asociate glandei tiroide.

• Au un puternic efect antioxidant. Consumul de nuci este benefic pentru reducerea inflamatiilor.

Cresc fertilitatea in cazul barbatilor. Sunt studii care sustin ca miezul de nuca are rolul de a creste calitatea spermei.

• Cresc capacitatea de concentrare. De aceea, mai ales in perioadele stresante si aglomerate, este indicat ca elevii sau studentii sa consume nuci amestecate cu miere de albine, fiindca nucile au darul de a stimula capacitatea de memorare si de concentrare.

• Reduc pofta de mancare. Nucile produc senzatia de satietate si reduc pofta de mancare, ajutand doamnele sa-si mentina greutatea corporala.

• Redau frumusetea pielii. Nucile au un rol benefic si in cazul sanatatii pielii, fiind de ajutor pacientilor care prezinta diferite eczeme sau micoze.

Asociaţia Americană a Inimii recomandă patru porţii de nuci nesărate pe săptămână. O porţie înseamnă un pumn – aproximativ 45 de grame, de exemplu. Le poţi diversifica: arahide, nuci, alune de pădure, midale, caju şi fistic. Le poţi ronţăi ca gustare, în loc de biscuiţi sau de produse de patiserie, dar le poţi adăuga şi în salate sau în alte tipuri de mâncare.

sursa:    ro2news

Lasă un răspuns