De ce a vândut Doina Cepalis integral fabricile Te-Rox Prod unui grup suedez. Valoarea tranzacţiei e sub 10 milioane de euro. Grupul din Paşcani care produce huse şi sisteme de siguranţă pentru scaunele auto pentru copii are trei fabrici, afaceri cumulate de 30 mil. euro şi circa 900 de salariaţi

Doina Cepalis a vândut grupul Te-Rox Prod din Paşcani suedezilor de la Holmbergs, grup în spatele căruia se află fondul de investiţii FSN Capital.

„Am vândut tot pachetul de acţiuni până la urmă. Grupul Holmbergs, în spatele căruia se află fondul de investiţii FSN Capital, dorea să se extindă în zonă, mai exact dorea o platformă industrială în România. Eu iniţial voiam să vând un pachet minoritar, dar în timpul procesului, mai exact în due diligence, cumpărătorul a văzut că noi avem toată logistica şi avem totul bine pus la punct şi a dorit să cumpere între­gul business“, a spus Doina Cepalis.

Grupul din Paş­cani care pro­du­ce huse şi sis­te­me de siguranţă pen­tru scaunele auto pentru copii are trei fabrici, afa­ceri cumulate de 30 mil. euro şi circa 900 de salariaţi.

Holmbergs are ac­tivităţi în pro­duc­ţia de sisteme de siguranţă pen­tru scaunele auto de copii şi a avut afa­ceri de 325 de mi­lioane de coroa­ne suedeze (peste 30 mil. euro) în 2017 (cele mai re­cen­te date). Pen­tru acest an e esti­ma­tă o dublare la 740 de milioane de co­roa­ne su­e­deze (peste 70 mil. euro). Gru­pul Holmbergs are o istorie de 80 de ani şi, la fel ca şi Te-Rox, e prezent cu produsele sale (peste 13 milioane de scaune auto pentru copii) peste tot în lume.

Doina Cepalis nu a dezvăluit valoarea tranzacţiei, însă a spus că o parte din suma pe care a negociat să o primească a reinvestit-o în FSN Capital. Din datele ZF, valoarea tranzacţiei e sub 10 mil. euro şi are şi o componentă de earnout, adică ea nu va primi toţi banii, urmând a fi în continuare implicată în management.

FSN este un fond înfiinţat în 1999, având sub administrare active de 2,1 mld. euro.

SURSA:https://www.zf.ro/companii/vandut-doina-cepalis-integral-fabricile-rox-prod-unui-grup-suedez-19763651

Lasă un răspuns