Cum sa deschizi un magazin online de sosete

O idee de afacere pentru cei pasionati de industria textila poate fi deschiderea unui magazin online cu sosete. Oamenii au inceput sa acorde din ce in ce mai multa atentia felului in care arata si isi doresc produse cat mai creative, iar acest trend poate fi o oportunitate de business pentru tine.

Inainte de a incepe aceasta afacere vei avea nevoie de un plan de business bine structurat si definit. Daca muncesti la o companie, va trebui sa tii cont ca vei avea nevoie de mai mult timp si va dura mai mult sa-ti deschizi afacerea. Cu cat mai repede vei stabili un buget pentru fiecare punct din plan, cu atat mai devreme vei putea genera venituri din afacerea ta.

In primul rand, va trebui sa gasesti o fabrica de sosete, a carei servicii si produse sa corespunda cu asteptarile tale. Pretul unei perechi de sosete poate incepe de la 2 lei pana la 10-20 lei, in functie de materialul ales. Cu o personalizare creativa si un marketing eficient, poti reusi sa iti vinzi produsele cu cel putin 30 de lei perechea.

In al doilea rand, vei avea nevoie de un spatiu pentru depozitarea marfii si un website, de unde isi vor cumpara clientii produsele. Pentru a lansa magazinul online (website-ul) vei avea nevoie de o investitie cuprinsa intre 3.000 si 5.000 euro, aceasta poate insemna cea mai mare parte a investitiei initiale pentru intreaga afacere.

Totodata, va trebui sa te inregistrezi ca operator de date cu caracter personal, vei avea nevoie de coduri de bare si sa stabilesti un parteneriat cu o companie de curierat. Pentru inceput vei investi in jur de 9.000 euro pentru a pune afacerea pe picioare, dar vei reusi sa-ti recuperezi investitia in jumatate de an daca iti vei promova produsele cu succes.

Un exemplu de astfel de afacere poate fi bradul Arete, care estimeaza ca dupa un an de la lansare va inregistra o cifra de afaceri de 50.000 euro cu o marja de profit de peste 50%.

 DE CE AI NEVOIE PENTRU A INCEPE ACEASTA AFACERE:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • spatiu pentru depozitarea marfii
  • parteneriat cu o fabrica de textile
  • inregistrare ca operator de date cu caracter personal
  • coduri de bare
  • parteneriat cu o companie de curierat
  • servicii de contabilitate
  • website si promovare in social media

Sursa: wall-street.com

Lasă un răspuns