Construcția podului Canakkale 1915

Ultimele blocuri ale turnurilor de 318 de metri înălțime au fost instalate în cadrul unei ceremonii.

Președintle Erdogan a declarat, referindu-se la construcția podului de la Canakkale: ”Construcția unui pod la Canakkale a fost un vis de secole al Turciei. Și noi am reușim să-l realizăm, precum și multe alte visuri ale țării noastre. Intervalul central de 2023 de metri este de asemenea  o expresie a obiectivelor noastre pentru 2023. Acesta nu este un vis oarecare. Cel mai lung de acest gen în lume podul va împodobi strâmtoarea Dardanele timp de mai multe secole ca un simbol al Victoriei de la Canakkale din 1915.”

Încă o etapă a fost finalizată în construcția podului Canakkale 1915. Ultimele blocuri ale turnurilor de 318 de metri înălțime au fost instalate în cadrul unei ceremonii.

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii  Adil Karaismailoğlu și reprezentanții companiei contractante au fost prezenți în cadrul ceremoniei la Canakkale. Președintele Erdogan s-a alăturat evenimentului în regim de videoconferință. Erdogan a accentuat că o nouă ordine așteaptă lumea în perioada post pandemică și a marcat că podul Canakkale va aduce o contribuție considerabilă la economia țării. Șeful statului a susținut: ” Într-o lume restructurată după epidemia de coronavirus, infrastructura solidă a țării noastre în domeniul transportului și în alte domenii va fi cel mai mare nostru avantaj.”

Podul Canakkale 1915 cu intervalul central de 2023 de metri se construiește în onoarea celei de-a 100-a aniversări a Republicii. La finalizare, acesta va fi cel mai lung pod suspendat de lungime medie din lume.

Feribotul traversează strâmtoarea într-o oră și jumătate, datorită podului durata călătoriei va scădea la 6 minute.

”Sunt convins ca fiecare cetățean al țării noastre își va aminti cu recunoștință de cei care construiesc acest pod și de eroii care au scris o legendă la Canakkale” – a notat Erdogan. După finalizarea turnurilor vor începe lucrările de instalare a cablurilor. Podul urmează să fie pus în funcțiune în 2022.

SURSA:  https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2020/05/18/constructia-podului-canakkale-1915-1419192#.XsKSEfYKjkU.facebook

Lasă un răspuns