Consiliul Revoluționar Egiptean nu aprobă participarea lui El-Sisi la Summitul Regatul Unit-Africa

Consiliului a calificat invitația la Summitului de Investiții Regatul Unit-Africa lui El-Sisi drept ”legitimare a regimului militar”.

Consiliul Revoluționar Egiptean a criticat dur faptul că guvernul britanic l-a invitat pe președintele țării Abdel Fattah El-Sisi în Regatul Unit.

Consiliului a emis o declarație scrisă în care a calificat invitația la Summitului de Investiții Regatul Unit-Africa adresată de  către premierul britanic Boris Johnson adresată lui El-Sisi ca fiind ”legitimarea regimului militar”.

În declarația dată s-a notat că Summit-ul, de fapt, este un pas pozitiv, „cu toate acestea, nici Africa, nici Marea Britanie nu ar trebui să realizeze acest summit cu sprijinul tacit sau explicit pentru un regim, cum ar fi regimul lui El-Sisi, acuzat în mod sistematic de către toate organizațiile internaționale de execuții extrajudiciare, torturi  sistematice, violuri și încălcări grave ale drepturilor fundamentale ale omului .”

„Condamnăm cu fermitate folosirea summitului pentru a legitima regimul militar egiptean și liderul acestuia El-Sisi” s-a notat în declarație și s-a subliniat că Johnson, cu această invitație, a trădat Egiptul și Africa întreagă.

Consiliul a solicitat premierului britanic să evite întâlnirea cu Sisi.

sursa:  https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2020/01/16/consiliul-revolutionar-egiptean-nu-aproba-participarea-lui-el-sisi-la-summitul-regatul-unit-africa-1341768#.XiBFT9fIIbc.facebook

Lasă un răspuns