Colaborările din industria farma, un nou trend în sănătate. Pandemia aduce la aceeaşi masă jucătorii din sănătate, care devin din competitori, colaboratori

♦ Mai multe proiecte şi businessuri medicale au anunţat începând din 2020 că încep colaborarea cu alţi jucători din aceeaşi industrie. ♦ Piaţa sănătăţii private este unul dintre cele mai competive domenii, iar presiunea este în creştere.

Jucătorii din piaţa privată de sănătate pornesc colaborări cu alţi operatori privaţi, în unele cazuri fiind vorba chiar de competeţia directă, în încercarea de a avea acces la o bază mai mare de pacienţi, piaţa fiind extrem de concurenţială.

Medicover România, al treilea operator din piaţa privată de sănătate, a anunţat la sfârşitul lui 2020 relocarea clinicii pe care o deţine în Braşov în cadrul altui spital privat – Clinicco Braşov, care nu face parte din grupul suedez, cele două entităţi semnând un parteneriat.

„Colaborarea, fie între companiile active pe seg­mentul privat de sănătate, cât şi cea cu instituţiile medicale de stat, joacă un rol cheie. Am văzut anul trecut cât de mult a contat unirea eforturilor pentru identificarea celor mai bune soluţii, fie că a fost vorba de soluţii de tratament, diagnostic sau prevenţie“, a spus pentru ZF medicul Florentina Cîrstina, CEO al Medicover România.

SURSA:https://www.zf.ro/companii/colaborarile-din-industria-farma-un-nou-trend-in-sanatate-pandemia-19929570

Lasă un răspuns