Cea mai scumpă achiziție în 2019! Proiect rezidențial premium în București

Cel mai scump teren achiziționat anul acesta în București a costat 2.400 euro/mp și reprezintă un teren din zona Casa Manu Victoriei. În mare parte prețurile terenurilor din Capitală au rămas, în prima jumătate a acestui an, aproximativ la fel ca anul trecut, cu excepția zonei centrale și de nord.

Majoritatea terenurilor căutate de dezvoltatorii imobiliari din București sunt destinate segmentului rezidențial, conform consultantului imobiliar Crosspoint Real Estate. În restul țării cererea s-a concentrat pe terenuri pentru dezvoltări de retail.

Cea mai scumpă tranzactie din 2019 de până acum a fost realizată de Strabag ce a plătit 12 milioane de euro pentru un teren din centrul Bucureștiului cu o suprafață de 5.000 mp, adică 2.400 euro/mp, în zona Casa Manu Victoriei. Aici intenționează să dezvolte un proiect rezidențial premium, conform Economica.net.

A doua cea mai mare tranzacție aparține One United Properties ce a cumpărat cu 800 euro/mp un teren de 3.000 de mp în zona Grigore Gafencu. Valoarea totală a tranzactiei se ridică la 2.4 milioane de euro.

Cea mai mare tranzacție ca suprafață din România a aparținut NEPI Rockcastle. Terenul de 120.000 mp a fost cumpărat la o valoare de 20 de milioane de euro.

Consultanții se așteaptă ca atenția cumpărătorilor să se axeze pentru restul anului pe terenuri aflate în apropierea metroului, cu PUZ-uri deja aprobate și e de așteptat, pe măsură ce terenurile ideale pentru spații de birouri se împuținează, ca dezvoltatorii să caute debușeuri în alte orașe, în special în orașele regionale.

sursa:    capital

Lasă un răspuns