Cea mai bogată româncă. Are mai mulți bani decât Țiriac, Teszari și Becali la un loc.

Fiica unei croitorese din Constanța a clădit un imperiu de la zero. O tranzacție care se va încheia în curând evaluează afacerea ei la trei miliarde de dolari.

Născută într-o familie de aromâni din Constanţa care a fugit din România comunistă în 1989, Anastasia Soare a înfrumuseţat cele mai mari vedete din America, de la Michelle Obama la Jennifer Lopez, Oprah Winfrey şi Reese Witherspoon, şi Kim Kardashian. Anastasia a venit pe lume într-o familie de aromâni unde regulile de viaţă şi de conduită erau foarte stricte. Mama sa lucra ca croitoreasă, însă în fiecare duminică mergea la salonul de cosmetică şi mereu o lua şi pe Anastasia cu ea. A plecat în SUA în 1989 cu ajutorul soţului ei care era marinar. Acesta s-a angajat ca taximetrist, iar ea la un salon de cosmetică.

După trei ani şi-a deschis propriul salon pentru ca în anul 2000 să lanseze o linie de produse sub denumirea Anastasia Beverly Hills. Vânzările au explodat după ce ce fiica ei, Claudia, preşedinta companiei, a început să promoveze produsele pe Instagram. Compania vinde în prezent peste 480 de produse în 3.000 de magazine. Veniturile sunt estimate la mai mult de 200 de milioane de dolari.

Fondul de investiţii TPG Capital, care are un portofoliu de peste 90 de miliarde dolari, se află în negocieri pentru a prelua o parte din compania Anastasiei. Presa de peste Ocean estimează tranzacţia la trei miliarde de dolari.

Anastasia Soare, 60 ani, câştigă prin compania ei Anastasia Beverly Hills peste 340 de milioane de dolari anual. Averea ei este estimată de revista americană Forbes între 1,5 şi 2 miliarde de dolari.

Anastasia Soare are trei saloane în Bucureşti: Radisson, Dorobanţi, Băneasa şi unul în Constanţa. Produsele Anastasiei sunt găsite spre vânzare în saloane.

Sursa: Capital

Lasă un răspuns