Ce afaceri are in Iasi Clemens Tonnies, patronul controvesatelor abatoare din Germania

Cea mai mare firma pe care magnatul german Clemens Tonnies o detine la Iasi se numeste Orgapic si are zeci de de coduri CAEN, dar cele mai multe sunt legate de agricultura. Activitatea principala a firmei este „cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase.” Intr-o vreme, firma era unul dintre cei mai mari cultivatori de terenuri bio din Romania. Orgapic nu si-a mai depus bilantul de doi ani, iar firma are profit de peste 640 de mii de lei.
Aceasta firma, infiintata in 2006, avea, potrivit ultimului bilant depus pentru anul 2017, o cifra de afaceri neta de peste 10 milioane lei si 39 de anagajati. Compania are ca asociati o firma din Germania, o alta firma din Iasi, dar si pe Clemens Tonnies ca persoana fizica asociata. Administratorii firmei sunt Widmaier Volker si Inninger Sigfried, tot doi cetateni germani.
Orgapic a luat in arenda aproximativ 4000 de hectare in judetul Iasi, dar si subventii de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Spre exemplu, in comuna Vladeni, unde are si un punct de lucru, firma are in arenda sute de hectare, unde cultiva floarea soarelui si grau. In comuna Sipote sunt 800 de hectare in arenda, de la aproximativ 400 de localnici. La Sipote firma are culturi de floarea soarelui si grau, iar aproape jumatate dintre suprafata arendata este cu soia ecologica.
SURSA:  https://www.orange.ro/info/news/mediafax/article/2967691

Lasă un răspuns