Çavușoğlu va merge mâine la Bruxelles

În cadrul vizitei vor fi abordate toate dimensiunile relațiilor bilaterale, procesul de aderare, problemele regionale și internaționale actuale.

Ministrul de externe Mevlüt Çavușoğlu va efectua o vizită la Bruxelles, capitala Belgiei, în perioada 20-22 ianuarie.

Çavușoğlu va purta discuții cu înalții oficiali ai Consiliului Uniunii Europene (UE) și Comisiei UE și cu unii membri ai Parlamentului European.

Într-o declarație emisă de ministerul Afacerilor Externe s-a notat: „Ministrul Çavușoğlu se va întâlni, de asemenea, cu vicepremierul Belgiei, ministrul afacerilor externe, afacerilor europene, comerțului exterior și instituțiilor culturale federale Sophie Wilmes și secretarul general al NATO Jens Stoltenberg pentru a discuta despre relațiile bilaterale și multilaterale.

Toate dimensiunile relațiilor bilaterale, procesul de aderare, problemele regionale și internaționale actuale vor fi discutate în cadrul negocierilor de la Bruxelles, și vor fi transmise așteptările Turciei cu privire la o agendă pozitivă în relațiile UE-Turcia.

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/actualitate/2021/01/19/cavusoglu-va-merge-maine-la-bruxelles-1566841#.YAbxs02nIEg.facebook

Lasă un răspuns