Cantalupul, un fruct pe care trebuie să îl adaugi în dieta ta

Cantalupul, un fruct pe care trebuie să îl adaugi în dieta ta! Cantalupul, sau mai exact o varietate de pepene galben, esteun aliment-medicamen. Specialiștii îi laudă beneficiile pentru sănătate și mulți dintre ei îl includ pe lista alimentelor esențiale. Este excelent, datorită conținutului bogat în nutrienți, iar adăugat în dieta ta este o alegere deosebit de bună.

Pepenele galben si principalele lui beneficii

Când vine vorba de beta-caroten, cantaloupul bate alte fructe galben-portocalii, precum caisele, grapefruitul,portocale, piersicile, mandarinele, nectarinele sau mango.

Odată mintrodus în dietă, beta-carotenul este transformat fie în vitamina A, fie acționează ca un puternic antioxidant pentru a ajuta la combaterea radicalilor liberi care atacă celulele din corp.

Pepenele galben-sursa majora de vitamina A

Pepenele galben este una din cele mai importante surse naturale de vitamina A. Pepenele galben contine vitamina A sub forma de beta-caroten. Beneficiile vitaminei A asupra vederii si mai ales asupra vederii la lumina slaba sunt binecunoascute. Vitamina A este deasemenea indispensabila pentru o piele sanatoasa și pentru protectia mucoaselor.

Apa

La fel ca majoritatea fructelor, cantalupul are un conținut ridicat de apă, aproape 90%. Consumul de cantalup te ajută să rămâi hidratat pe întreg parcursul zilei, ceea ce este important pentru sănătatea inimii.

Când sunteți hidratat, inima pompează sângele ușor. O hidratare bună este benefică pentru: digestie, rinichi și o tensiune arterială sănătoasă.

Apa simplă este cel mai bun remediu pentru a rămâne hidratat. Mâncarea fructelor bogate în apă, cum ar fi cantalupul, este extrem de util.

Fibre

Beneficiile pentru sănătate ale fibrelor depășesc prevenirea constipației. O dietă bogată în fibre poate reduce riscul de boli de inimă și diabet. Mai mult, te ajută să slăbești.

 Alte vitamine și minerale

O felie din acest fruct conține 1,5 grame de proteine. De asemenea, are cantități mici din multe alte vitamine și minerale, inclusiv:

  • vitamina K
  • vitamina B
  • calciu
  • magneziu
  • fosforor
  • zinc
  • cupru
  • mangan
  • seleniu

SURSA:  https://www.doctorulzilei.ro/cantalupul-un-fruct-pe-care-trebuie-sa-il-adaugi-in-dieta-ta/

Lasă un răspuns