Borrell despre soluționarea problemelor cu Turcia

Borrell a ținut un discurs privind problemele actuale în   afacerile externe inclusiv Turcia și Mediterana de Est

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene (UE) pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, a spus că confruntarea cu Turcia nu va aduce o soluție la problemele în relațiile UE – Turcia, susținând că problemele pot fi rezolvate prin dialog și negocieri.

Borrell a ținut un discurs privind problemele actuale în   afacerile externe inclusiv Turcia și Mediterana de Est în fața europarlamentarilor la Adunarea Generală a Parlamentului European (PE).

Menționând că el a depus eforturi pentru atenuarea tensiunilor în estul Mediteranei în lunile de vară, Borrell a spus că este nevoie de mai multe eforturi.

Înaltul reprezentant a calificat plecarea navei Oruç Reis spre portul Antalya ca „un pas în direcția corectă” și a notat: „Acest lucru ne promite că se pot face mai mulți pași pentru dialog. Vom soluționa problema prin dialog și negocieri, nu prin mijloace militare”.

Josep Borrell a mai marcat: „Este clar că nu vom putea găsi o soluție la problemele prin polemică cu Turcia. Nu vrem asta. Turcia este un vecin important al UE. Și deoarece nu putem schimba geografia vom continua să fim vecini. Turcia este un partener important în multe probleme, inclusiv migrația. Spre exemplu, este foarte greu de gestionat fluxurile de imigranți fără ajutorul Turciei. Turcia este, de asemenea, o țară candidată. ”

SURSA:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2020/09/15/borrell-despre-solutionarea-problemelor-cu-turcia-1491248#.X2DaJaFosyQ.facebook

Lasă un răspuns