Bill Gates spune că el susţine punctul de vedere al dr. Anthony Fauci, cel mai important expert din SUA responsabil cu bolile infecţioase, potrivit căruia va exista un vaccin viabil până la sfârşitul anului sau la începutul anului 2021, asta în ciuda faptului că numeroase voci din lumea științifică au spus că termenul este nerealist. Gates a ținut să precizeze că este în contact constant cu Fauci.

„O serie de ţări s-au descurcat extrem de bine în acest caz, iar tehnologia continuă să se îmbunătăţească. SUA, în special, nu au avut mesajele de conducere sau coordonarea la care te-ai fi aşteptat.

Dacă este un vaccin excelent, blochează inclusiv transmisibilitatea, toată lumea va beneficia de faptul că 70 până la 80% dintre oameni vor face vaccinul. Ar trebui să fim capabili să obţinem imunitate de turmă dacă ajungem la acest nivel, iar atunci ar putea să scadă numerele”, a declarat miliardarul.

SURSA:  https://www.gsp.ro/gsp-special/stiri-extrasport/bill-gates-spune-ca-vaccinul-impotriva-noului-coronavirus-ar-putea-sa-apara-pana-la-sfarsitul-anului-602832.html?utm_source=capital&utm_medium=widget&utm_campaign=capital