Bill Gates spune că majoritatea testelor pentru coronavirus sunt o „pierdere totală”, deoarece rezultatele vin foarte greu

„Un test care necesită mai mult de 48 de ore pentru a obţine rezultatul înapoi este o deşeu”, a adăugat el. Gates a spus că este o „nebunie” faptul că trebuie să plăteşti pentru rezultatele unor teste care ar putea dura de la trei zile şi până la o săptămână.

Specialiştii spun că perioadele lungi pentru obţinerea rezultatelor au împiedicat capacitatea ţării de a încetini răspândirea virusului.

Adm. Brett Giroir, secretarul adjunct pentru sănătate la Departamentul Sănătăţii şi Serviciilor Umane din SUA, este de acord cu Gates că testarea trebuie îmbunătăţită.

„Am început să spun că nu vom fi vreodată mulţumiţi de testare până când nu vom primi rezultatele în 24 de ore. Nu suntem încă acolo.”, a declarat Giroir CNN.

Giroir a spus că jumătate din testele efectuate în SUA sunt efectuate la laboratoare comerciale mari, iar media de obţinere a rezultatelor testelor este de 4,27 zile, spunând că „trebuie să ne îmbunătăţim continuu ecosistemul”.

SUA au administrat 733.243 de teste pe 28 iulie, ceea ce este aproape triplu faţă de testele care au fost efectuate la sfârşitul lunii aprilie, conform datelor din Proiectul de urmărire a Covid-19.

Gates a donat sute de milioane de dolari pentru tratamentul şi cercetarea vaccinului pentru Covid-19 prin Fundaţia Bill şi Melinda Gates.

SURSA:  https://theworldnews.net/ro-news/bill-gates-spune-ca-majoritatea-testelor-pentru-coronavirus-sunt-o-pierdere-totala-deoarece-rezultatele-vin-foarte-greu

Lasă un răspuns