Biden s-a întâlnit cu Macron

Biden a susținut o conferință de presă comună cu președintele francez Emmanuel Macron.

Președintele Statelor Unite (SUA) Joe Biden a declarat că este pregătit să vorbească cu Vladimir Putin dacă președintele rus va decide să caute o modalitate de a pune capăt războiului din Ucraina.

Biden a susținut o conferință de presă comună cu președintele francez Emmanuel Macron, care a efectuat prima sa „vizită de stat” în Statele Unite, după întâlnirea de la Casa Albă.

În discursurile lor, ambii lideri au declarat că unul dintre principalele subiecte de pe ordinea de zi a reuniunii a fost războiul Rusia-Ucraina care a început pe 24 februarie și că ei vor continua să ofere asistență Ucrainei.

Biden a declarat că singura modalitate rațională de a pune capăt războiului este ca Putin să-și retragă trupele din Ucraina și a afirmat: „Putin plătește un preț foarte mare pentru că nu a ales această cale și, de asemenea, provoacă distrugeri uriașe în Ucraina.”

Biden a spus că nu are nicio intenție să-l contacteze pe Putin, susținând: ”Sunt gata să vorbesc cu Putin dacă el este dispus să ia o decizie de a pune capăt războiului. Dar nu este încă pe această cale. Dacă se va întâmpla asta, voi discuta cu Putin în comunicare cu prietenii mei francezi și NATO și voi vedea ce are în minte”.

Președintele francez Macron a subliniat că decizia privind războiul din Ucraina aparține Ucrainei, subliniind: „Nu vom cere niciodată Ucrainei să facă concesii care sunt inacceptabile pentru ea”.

Afirmând că o astfel de pace nu va fi niciodată durabilă, Macron a spus: „Vom respecta decizia ucrainenilor de a stabili termenii negocierilor cu privire la teritoriul lor”.

Sursa:https://www.trt.net.tr/romana/lume/2022/12/02/biden-s-a-intalnit-cu-macron-1913908

Lasă un răspuns