Bancherul austriac ajuns într-un rol cheie la una dintre cele mai mari bănci din România

„Rolul meu este de să fiu un partener pentru colegii din business, adăugând ideilor lor o notă suplimentară de raţiune financiară şi contribuind, astfel, la atingerea obiectivelor băncii.”

Philipp Gamauf este chief financial officer al UniCredit în România, responsabil pentru operaţiunile financiare şi administrative ale băncii, având ca misiune dezvoltarea strategiei financiare şi operaţionale, inclusiv a indicatorilor de măsurare a acesteia, precum şi îmbunătăţirea şi monitorizarea continuă a sistemelor de control pentru protejarea activelor companiei şi raportarea corectă a rezultatelor financiare. Alături de echipa de top management şi împreună cu cele circa 100 de persoane coordonate, „am avut performanţe remarcabile în perioada recentă”, spune el, banca obţinând o îmbunătăţire semnificativă a anumitor indicatori de performanţă.

Pentru bancherul austriac, care a studiat la Vienna University of Economics and Business Administration, preluarea rolului de CFO în România este unul dintre momentele-cheie ale unei cariere bogate în experienţe internaţionale, despre care spune că i-au plăcut întotdeauna. „Fiecare schimbare a însemnat o oportunitate de creştere personală, datorată noilor culturi, relaţii interpersonale şi, adeseori, a unei noi limbi.“ Ca atare, pentru el a venit natural să îşi petreacă jumătate din viaţa de adult în alte ţări. Relocarea în România nu a fost însă simplă.

„Lucram în Germania, eram în mijlocul unui proiect important, iar soţia mea, care este româncă, tocmai acceptase un job nou în Austria. A fost o veste neprevăzută şi a trebuit să ne ocupăm de relocare în două ţări diferite.” Este însă recunoscător pentru decizie, deoarece dinamica mediului de business de aici oferă provocări unice pe care le consideră oportunităţi ideale pentru manageri ambiţioşi. Fireşte, inevitabil, mai devreme sau mai târziu apar şi momente dificile. „Dar, dacă le priveşti într-o manieră corectă, te pot face să fii mai puternic şi mai modest.”

sursa:   businessmagazin

Lasă un răspuns