Avantajele masinilor electrice pentru romani: Ce trebuie sa stii despre ride sharing si parcari gratuite

Acum poti inchiria o masina electrica, sub forma de ride sharing. Compania Spark este printre singurele din Romania de unde poti inchiria astfel de masini. Are deja 550 de automobile in flota si urmeaza sa adauge inca 600.

Costul pentru 15 minute incepe de la 10,5 lei, in functie de masina pe care o alegi. Fiecare minut in plus costa de la 70 de bani pana la 1 leu. Pretul nu este variabil in functie de aglomeratie, asa cum se intampla in cazul altor aplicatii de ride sharing.
Un vehicul normal elimina aproximativ 160 de grame de noxe pe kilometru. Astfel, la un drum de zece kilometri cu o masina electrica, in locul uneia obisnuite, putem economisi chiar si 1,6 kilograme de noxe.
Stefan spune ca foloseste aceste servicii cam de doua ori pe saptamana si ca s-a obisnuit imediat cu masina electrica.
„Pretul e foarte, foarte bun. E super avantajos pentru ca, practic, platesti cat o folosesti! E o experienta noua, momentan e foarte ok. Imi place foarte mult”, spune el.
„In momentul de fata, avem cateva mii de utilizatori. Majoritatea inchirierilor sunt in jur de 40 de minute. Ne asteptam la o crestere semnificativa pentru ca ne marim flota de masini. Noi consideram ca un oras ca Bucuresti este foarte potrivit pentru acest tip de aplicatie”, spune Dimitar Stoynov, directorul regional Spark pentru Romania si Bulgaria.

In 2019, piata de ride sharing, in Romania, ajungea la aproape 350 de milioane de euro, conform New Money.

SURSA:  https://www.orange.ro/info/news/mediafax/article/2975079

Lasă un răspuns