ATENȚIE români! În această noapte se schimbă ora. Vezi mersul trenurilor

România trece, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe 28 octombrie, la ora de iarnă 2018, astfel încât ora 4 va deveni ora 3, iar ziua de duminică va fi cea mai lungă din an.

Aceasta ar putea fi ultima oară când România schimbă ora, după mai bine de 80 de ani, după ce Comisia Europeană a decis că această practică trebuie eliminată până în 2019, conform hotnews.ro. În România s-a vorbit de modificarea orei  pentru prima dată în 1917, în timpul Primului Război Mondial, cu scopul de a face economie de resurse. După război s-a renunțat, iar în 1932 practica a fost reintrodusă, astfel încât de atunci România a trecut, în fiecare an, în ultima duminică din octombrie, la ora de iarnă.

Comisia Europeană a propus, anul acesta, renunţarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa în 2019, oferind statelor membre libertatea de a decide o dată pentru totdeauna dacă doresc să aplice în mod permanent ora de vară sau de iarnă. CFR Călători anunţă că, începând din 28 octombrie, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de iarnă, ora 4.00 devenind ora 3.00. Trenurile surprinse în circulaţie de trecerea la ora de iarnă vor staţiona în gări, dar mersul trenurilor nu se va schimba.

Lasă un răspuns