Ambasadorul Rusiei la ONU a vorbit despre o eventuala catastrofa nucleara la Zaporojie. Romania, printre cele mai afectate tari de contaminarea radioactiva

„I-am avertizat in repetate randuri pe colegii nostri occidentali ca, daca nu vor face regimul de la Kiev sa redevina rational, atunci acesta va lua cele mai monstruoase si irationale masuri, ale caror consecinte se vor rasfrange mult dincolo de granitele Ucrainei”, a declarat Vasili Nebenzia intr-un discurs in fata Consiliului de Securitate al ONU.

„Din pacate, asta este ceea ce se intampla acum”, a spus el.

Potrivit acestuia, intreaga responsabilitate pentru o eventuala catastrofa nucleara la centrala nucleara din Zaporojie va cadea pe umerii sponsorilor occidentali ai Kievului.

„Daca atacurile fortelor armate ale Ucrainei continua, aceasta catastrofa se poate intampla in orice moment. Atunci, sub amenintarea contaminarii radioactive se vor afla teritoriile regiunilor Kiev, Zaporojie, Harkov, Poltava, Herson, Odesa, Nikolaev, Kirovograd, Vinnita, RPD si RPL, zonele de frontiera ale Rusiei si Belarusului, precum si Moldova, Bulgaria si Romania„, a declarat diplomatul, citat de TASS .

„Si acestea sunt cele mai optimiste previziuni ale expertilor. Dimensiunea reala a dezastrului nuclear de la centrala nucleara din Zaporojie este greu de imaginat. In acest caz, toata responsabilitatea pentru aceasta va cadea pe umerii sponsorilor occidentali ai Kievului” a conchis Vasili Nebenzia.

Sursa:https://www.orange.ro/info/news/mediafax/article/3096019

Lasă un răspuns