Alin Fodoroiu, Idea Bank, despre pariul bancii pe depozite: 3% dobanda la trei luni si deschidere 100% online, chiar daca nu esti client Idea

„Cea mai mare frica a unui deponent este aceea de a retrage mai putini bani decat a depus. In cazul Idea::WebDepo nu sunt comisioane de administrare sau de retragere, ci doar un comision de transfer care variaza de la 3 la 12 lei, in functie de suma transferata in depozit”, a explicat Alin Fodoroiu, in cadrul emisiunii Profesionistii in Banking.

Ce inseamna Idea::WebDepo si cum accesezi produsul?

Fodoroiu a explicat ca Idea::WebDepo este un produs de economisire care se poate constitui 100% in mediul online, fara niciun drum la banca. In al doilea rand, orice persoana fizica cu un cont bancar deschis la o banca de pe teritoriul Uniunii Europene poate sa acceseze acest produs online.

Astfel, orice client bancar, chiar daca nu are niciun fel de relatie cu Idea Bank, poate intra pe site-ul bancii sa inceapa procedura de deschidere a Idea::WebDepo, care este un depozit la termen, cu capitalizare si reinnoire automata a dobanzii.

Consumatorul selecteaza suma pe care vrea sa o depuna, completeaza cateva date socio-demografice si scaneaza actul de identitate. Dupa acesti 3 pasi el primeste un cont IBAN in care sa vireze suma alocata, fie prin online banking sau prin ordin de plata de la banca prin care isi administreaza banii. Atentie, insa, Idea Bank nu emite un cont curent personal, IBAN-ul fiind atasat unui cont tranzitoriu, necesar pentru incasarea sumelor de la clienti.

Astfel, procesul de cunoastere a clientului a fost realizat initial de banca din care acesta vireaza suma de constituire a depozitului, iar Idea Bank verifica doar autenticitatea cartii de identitate.

Ulterior, in platforma de pe site-ul Idea Bank, clientul isi poate vedea banii depusi. La retragerea banilor, clientul va selecta optiunea de inchidere a depozitului, iar suma este rambursata in contul de la care a virat initial banii sau catre alt IBAN introdus de acesta.

Lasă un răspuns