Alimente bogate în calciu

În acest articol voi cita alimentele bogate în calciu, astfel încât să le puteți include în dieta zilnică, deoarece este important ca din dieta sănătoasă și echilibrată să puteți primi toți nutrienții care includ minerale și vitamine.
În același mod în care poate fi necesar să știți pentru ce este acidul folic, o vitamină importantă pentru prevenirea și tratamentul diferitelor boli, în acest caz cunoscând alimentele bogate în calciu, puteți preveni, de asemenea, bolile legate de materia osoasă. De aceea le voi enumera:
De exemplu, printre legume ar trebui să consumați broccoli, napi, năsturel, ceapă, kale și spanac.
Pe măsură ce leguminoasele consumă soia, lintea, năutul și fasolea albă.
Ca produse lactate, țineți cont de laptele integral de vacă, laptele semidegresat, laptele degresat, laptele condensat și praf, brânza proaspătă burgos, parmezanul, , Roquefort sau albastru, emmental, feliat, galician, Gruyere, cheddar, ball, Cabrales și manchego proaspăt, petit suisse, iaurt întreg și degresat, inghetata.
Ca alimente de mare sau râu, țineți cont de somon, plătică de mare, sardine proaspete și conserve în ulei sau sos de roșii, hamsii cu spini, creveți și midii.
De asemenea, include biscuiți de ciocolată, dulciuri sau Maria, ciocolată cu lapte, nuci, smochine uscate și gălbenuș de ou.
După cum ați putut realiza în ciuda faptului că laptele și produsele lactate sunt întotdeauna citate ca surse ale acestui mineral, acesta poate fi, de asemenea, achiziționat din pește și vegetale, cum ar fi cele menționate, inclusiv leguminoase și nuci, fără a neglija fructele care îl oferă, de asemenea, cum ar fi portocala, mandarina si sucul de portocale imbogatit cu calciu.
Acum, dacă trebuie să știți contribuția sa în detaliu, atunci luați în considerare câte miligrame contribuie la fiecare 100 de grame de alimente:
Un iaurt de 100 de grame oferă 145 MG.
100 de grame de lapte de capră oferă 146 MG.
100 de grame de lapte de oaie oferă 230 MG.
100 de grame de lapte de vacă oferă 120 MG.
100 de grame de smochine uscate oferă 200 MG.
100 de grame de broccoli oferă 138 MG.
100 de grame de măsline oferă 82 MG.
100 de grame de calmar oferă 263 MG.
100 de grame de lămâi oferă 58 MG.
100 de grame de hamsii oferă 203 MG.
100 de grame de mandarine furnizează 49 MG.
100 de grame de creveți oferă 305 MG.
100 de grame de anghinare oferă 44 MG.
100 de grame de stridii oferă 117 MG.
100 de grame de dovleac oferă 39 MG.
100 de grame de fasole verde oferă 65 MG.
100 de grame de varză oferă 61 MG.
100 de grame de pătrunjel oferă 240 MG.
100 de grame de andive oferă 80 MG.
100 de grame de praz oferă 62 MG.
100 de grame de spanac oferă 98 MG.
100 de grame de ridichi oferă 43 MG.
100 de grame de morcovi oferă 44 MG.
1 ceașcă de broccoli fiert oferă 62 MG.
1 ceașcă de varză de Bruxelles fiartă oferă 56 MG.
10 smochine uscate oferă 140 MG.
1 portocală medie buric oferă 60 MG.
O ceașcă de suc de portocale îmbogățită cu calciu oferă 300 MG.
2/3 ceașcă de stafide oferă 48 MG.
După cum vă puteți da seama prin efectuarea unei diete zilnice variate și echilibrate, puteți dobândi cerința necesară din alimentele bogate în calciu.
Sursa:https://www.facebook.com/317013955755892/posts/pfbid0tmb9aCfXEeXaeZHjaYdamxDZEBMLM9tRd7sLanLKYyKDn8zsFHxdAcwBcjAZJC8el/

Lasă un răspuns