Alertă alimentară la KFC: Inspectorii ANPC au descoperit germeni în gheaţa folosită la prepararea băuturilor răcoritoare

ANPC a descoperit, în urma unor controale, bacterii coliforme şi enterococi intestinali în gheaţa cu care erau preparate băuturile răcoritoare în reţeaua KFC, a anunţat marţi Paul Anghel, directorul general al instituţiei de control.

Paul Anghel a precizat că iniţial controlul efectuat în reţelele fast food privea cantitatea de gheaţă pusă în pahar, mai mare decât cea prevăzută în normative, consumatorul primind o băutură diluată.

În cadrul controlului au fost prelevate probe de gheaţă care au fost verificate în laborator, fiind identificate bacterii. „Am vrut să limităm răspândirea acestei gheţi cu probleme, respectiva maşină de gheaţă a fost sigilată, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunoştinţă că aceste analize au fost făcute şi că au fost depistate bacterii coliforme şi enterococi intestinali. Analizele au fost repetate şi în 5 dintre cele 7 unităţi verificate s-au găsit în continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium, lucruri care sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor încheia documente prin care li se vor opri acele maşini de gheaţă”, a spus Paul Anghel.

Directorul general ANPC spune că va fi alertat şi Ministerul Sănătăţii şi a fost luată decizia opririi temporare a furnizării cu gheaţă pentru băuturile carbogazoase.

Inspectorii ANPC au verificat şi gheaţa de la McDonald’s, dar nu au fost descoperite, la analize, nereguli.

Controalele vor fi extinse în toate unităţile, a precizat Anghel, care a adăugat că producerea gheţii nu era prevăzută în autorizari.

sursa:   zf

Lasă un răspuns