8 sfaturi pentru a avea grijă de mobilierul de exterior

Temperaturile calde și zilele mai lungi ne invită să ne bucurăm mai mult timp de grădină sau terasă. Adunările sociale și familiale sunt în ordine, iar spațiile exterioare ocupă un loc central. De aceea, dorim sa va impartasim cateva sfaturi pentru a avea grija de mobilierul de exterior, astfel incat acesta sa fie pastrat in stare buna.
Știm că vremea poate afecta starea mobilierului pe care îl avem în grădină. Dar există unele acțiuni pentru a atenua daunele pe care soarele, vântul și ploaia le provoacă. Să trecem în revistă unele dintre ele.
1. Asigurați-vă ore de umbră
Desi vorbim despre spatii exterioare, mobilierul pe care il amplasam pe terasa sau in gradina ar trebui sa primeasca cateva ore de umbra pe zi. Putem oferi o reparație în moduri diferite, cu pergole, umbrele mari sau un acoperiș de calitate mai bună.
Totul va depinde de dimensiunile zonei în care se află mobilierul. Pe lângă grija față de mobilierul de exterior, ne putem bucura de zi fără ca soarele să ne dea direct. Dacă există copii în casă, aceștia se vor bucura de activitățile în aer liber cu o nuanță bună.
2. Mobilier curat în mod regulat
Idealul este să îndepărtați praful zilnic, astfel încât să nu se acumuleze și apoi devine mai dificil să îndepărtați rămășițele pământului. Nu este necesar să le spălați bine în fiecare zi, dar cu un duster le putem păstra curate.
3. Protejați mobilierul din lemn
În cazul mobilierului din lemn, îngrijirea trebuie să fie mai intensă și mai specifică. În acest sens, vă recomandăm ca o dată pe an să le protejați cu lacuri rezistente la soare. Există, de asemenea, uleiuri naturale care, atunci când sunt acoperite, oferă un strat protector suplimentar.
Vrem să subliniem că, dacă alegeți mobilier din lemn pentru grădină, vă asigurați că acestea au o vopsea specială de exterior. O dată pe săptămână ar trebui să le curățați cu o perie moale și apă cu săpun pentru a le menține în stare bună. Amintiți-vă să le uscați la sfârșitul curățării, astfel încât lemnul să nu fie deteriorat.
3. Ai grija de mobilierul de exterior compus din fibre naturale
Una dintre tendințele decorative care este în creștere este utilizarea mobilierului din fibre naturale, cum ar fi răchita, ratanul sau iuta. Deși sunt foarte frumoase, tind să adune mult praf.
Pentru a le curăța, puteți opta pentru o perie și apoi o soluție de apă cu săpun. Uscați-le bine și lăsați-le la umbră până când s-au uscat complet.
5. Păstrați mobilierul metalic
Materiale precum fierul, aluminiul sau oțelul sunt de obicei preferatele mobilierului de exterior, deoarece sunt extrem de rezistente. Dezavantajul pe care îl prezintă este oxidarea, deși o putem evita.
La fel ca mobilierul din lemn, o dată pe an ar trebui să aplicăm un lac special pentru a proteja vopseaua de rugină. Verificați cu magazinul de hardware care ar fi cel potrivit.
6. Protejați mobilierul din plastic
Dacă ne dorim mobilier economic, rezistent și ușor de întreținut, atunci trebuie să optăm pentru plastic. Pentru a le curăța avem nevoie doar de o cârpă, apă și detergent. Trebuie să fii atent cu expunerea directă la soare, deoarece acestea se usucă și își reduc viața utilă.
7. Ai grija de pernele care se afla pe mobilierul de exterior
Una dintre cele mai bune modalități de a proteja pernele este prin utilizarea capacelor plastifiate. Pentru a face genurile să arate, puteți alege huse transparente care acoperă pernele.
Pe lângă faptul că îi protejați de petele de mâncare și băutură, îi veți proteja de pământ și de umiditate. În cazul în care preferați să lăsați perna neprotejată, spălați-le periodic pentru a preveni fixarea petelor și apoi este mai dificil să le îndepărtați.
8. Alegerea materialelor adecvate
În cazul în care trebuie să cumpărați mobilier nou, vă recomandăm să luați în considerare nu numai costul, ci și că caracteristicile materialelor sunt potrivite pentru exterior. De multe ori ne lăsăm purtați de estetică și pentru că sunt frumoase, dar pierdem din vedere faptul că vor rezista factorilor climatici și funcționalității lor.
A avea grijă de mobilierul de exterior este o chestiune de obișnuință
Am trecut în revistă câteva idei pe care le putem pune în aplicare pentru a proteja mobilierul pe care îl avem în grădină sau pe terasă. Cu siguranță aveți propriile metode, care poate fi îmbunătățite cu aceste sugestii.
Fiecare tip de material are o îngrijire deosebită. Ori de câte ori le aplicăm, vom avea mobilier de exterior pentru o lungă perioadă de timp și în stare perfectă.
Sursa: https://www.facebook.com/317013955755892/posts/pfbid0MXi88cbdBsBrNdkurFWZGqhBQ7oYWCX3TXWrNwpHZwZCGXANUfuXrsfcjskDAzAZl/

Lasă un răspuns